نگاهی اجمالی به تاریخچه نظام گزینش کشور
روند تکوین و شکل گیری نظام گزینش کشور به شکل کنونی آن، در واقع حاصل تلاش ۳۰ ساله مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی در سطوح مختلف و کارگزاران گزینش در اقصی نقاط کشور است که در نگاهی اجمالی، این روند را می توان به سه مقطع تاریخی زیر تفکیک نمود:
۱- از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا صدور فرمان ۱۵ دی سال ۶۱ حضرت امام خمینی (ره)،
۲- از زمان فرمان امام تا قبل از تصویب قانون گزینش کشور،
۳- از زمان تصویب قانون گزینش کشور تاکنون.
دوره اول: از پیروزی انقلاب اسلامی تا صدور فرمان ۱۵ دی سال ۶۱ حضرت امام خمینی (ره)
نهاد گزینش کشور از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، در قالب هسته ها و هیأت های گزینش فعالیت خود را آغاز نمودند. به طور طبیعی یکی از مهم ترین چالش هایی که گزینش در ابتدای شکل گیری، با آن مواجه بود، امکان ورود افرادی با هویت های سیاسی و ایدئولوژیک متعارض با ارزش های انقلاب اسلامی به دستگاه های اجرایی و نهادهای حساس کشور به شمار می رفت. چرا که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، گروه ها و دسته های متعددی از قبیل گروه های سلطنت طلب و بازمانده از رژیم گذشته و یا افرادی وابسته به گروه ها و احزاب وابسته به ایدئولوژی های لیبرالیستی یا مارکسیستی و یا التقاطی قصد نفوذ به دستگاه های اجرایی کشور جهت ضربه زدن به انقلاب نوپای اسلامی را داشتند.
از این روی سیستم گزینش کشور با وجود کمبود امکانات و نیرو، خط مشی و سیاستی کاملاً سختگیرانه ای را پیش گرفت. همچنین در این دوره، ساختار گزینش، شکلی سنتی داشت و در عین حال با ضعف هایی چون افراط و تفریط مواجه بود و در بعضی از دستگاههای اجرایی کشور، گزینش صحیحی انجام نمی شد. به عنوان مثال بعضاً در مصاحبه ها از داوطلبان سؤالاتی پرسیده می¬شد که شرعاً و عرفاً صحیح نبود. تا اینکه با نظر حضرت امام (ره) گزینش، تولدی دیگر یافت و وارد مرحله جدیدی شد و در تاریخ پانزدهم دیماه سال 1361 بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، طی فرمانی به ستاد پیگیری تخلفات قضائی و اداری، تمام هیأتهایی را که به نام گزینش در سراسر کشور تشکیل شده بودند، منحل نمودند. ایشان در قسمتی از فرمان خود چنین فرمودند:
«اخیراً چند کتاب به عنوان سؤالات دینی و ایدئولوژی اسلامی را ملاحظه نمودم و بسیار متأسف شدم از آنچه در این کتابها و جزواتی از این قبیل به اسم اسلام، این دین انسانساز الهی برای گزینش عمومی مطرح شده است و آنها را میزان رد و قبولی افراد قرار دادهاند این نوشتهها که مشحون از سؤالات غیرمربوط به اسلام و دیانت و احیاناً مستهجن و اسفآور است از آنجا که به اسم دیانت و اسلام منتشر شده است از کتب و جزوات انحرافی است که برای حیثیت اسلام و جمهوری اسلامی مضر است و به وزیر ارشاد توصیه نمودم که امثال این کتب را در اسرع وقت جمعآوری و فروش و خرید و نشر آنها را ممنوع شرعی اعلام نمایند شاید بسیاری از افرادی که در تدوین آنها دخالت داشتهاند دارای حسن نیت بودهاند؛ لکن احتمال نفوذ شیاطین در این نحو مسائل قوی است که برای مشوه نمودن چهره نورانی اسلام یا جمهوری اسلامی بدین امر اقدام نمودهاند.»
در ذیل نامه نیز دستور دادند هیأتهایی تشکیل شود که افراد آن صالح و متعهد باشند و دقت شود تا این افراد، تنگنظر، تندخو، مسامحهکار و سهلانگار نباشند و این ستاد را موظف نمودند تا برای هر وزارتخانه یا مراکز دیگر، کتابچههایی مناسب با کار آنان به صورتی معقول و اسلامی تهیه نمایند تا ملاک عمل باشد.
پس از این پیام، ستادی با عنوان ستاد مرکزی پیگیری فرمان امام (ره) در تاریخ ۱۶/۱۰/۶۱ با حضور رئیس وقت دیوان¬عالی کشور، نخستوزیر وقت و حجتالاسلام سیداحمد خمینی، تشکیل شد و پس از این جلسه مقرر شد:
۱ـ هیأتهای گزینش در سراسر کشور منحل گردند.
۲ـ هیأت عالی گزینش متشکل از حجتالاسلام قربانعلی درینجفآبادی، مهندس منصور رضوی و دکتر محمد پورگل تشکیل گردد.
۳ـ هیأتهای مرکزی گزینش ظرف مدت ۱۰ روز میبایست تشکیل گردد و زیر نظر هیأت عالی عمل نمایند.
۴ـ حدود وظایف و اختیارات گزینشها در اسرع وقت بر اساس فرمان امام (ره) تنظیم شود.
دوره دوم: از زمان صدور فرمان حضرت امام (ره) تا تصویب قانون گزینش
بعد از حکم حضرت امام (ره) گزینش، وارد مرحله سیستمی خود شد، به¬گونه¬ای که در این مدت، گزینش کشور رشد نسبتاً مطلوبی پیدا کرد. مجموعاً تا قبل از تصویب قانون گزینش، اقداماتی در جهت اجرایی شدن فرمان امام (ره) از سوی هیأت عالی به شرح زیر به اجرا درآمد:
۱- تدوین شرح وظایف هیأت عالی گزینش؛
۲- تدوین ضوابط گزینش اعضای هیأت های مرکزی؛
۳- تدوین شرح وظایف هسته ها؛
۴- تدوین آئین نامه هسته ها؛
۵- تدوین ضوابط گزینش اعضای هسته ها؛
۶- تدوین شرح وظایف دبیرخانه هیأت مرکزی؛
۷- مشخص نمودن تشکیلات و پست های سازمانی هیأت های مرکزی و هسته ها؛
۸- تدوین وظایف ادارات داخلی هیأت ها اعم از آموزش و ارزشیابی، اداره طرح و پیگیری، اداره امور عمومی؛
۹- تدوین وظایف و اختیارات واحدهای هسته، اعم از واحد امور اداری و روابط عمومی، واحد امتحانات و واحد تحقیقات و ارزیابی؛
۱۰- تدوین آئین نامه های مربوط به رسیدگی به شکایات، تحقیق و مصاحبه و مسائل مربوط به نقل و انتقالات پرونده های گزینشی؛
دوره دوم: از تصویب قانون گزینش تاکنون:
مسئولین گزینش در اوایل سال ۷۵ تصمیم گرفتند تا قانون مشخص و مدونی را برای ملاک عمل قرار دادن در نظام گزینش کشور، تعیین کنند. از این روی مقرر شد تا قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پروش که قبلاً در تاریخ ۱۴/۶/۷۴ در مجلس به تصویب رسیده و توسط رئیس جمهور در تاریخ ۴/۷/۷۴ ابلاغ شده بود، به کارکنان سایر وزارتخانه ها، سازمانها و شرکتهای دولتی، تسری یابد.
به تأسی از این امر، در مورخ ۲۶/۲/۷۵ ماده واحده قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش، با ۳ تبصره پس از تصویب اصلاحات به عمل آمده، توسط شورای نگهبان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در تاریخ ۳۰/۲/۷۵ نیز به رئیس جمهور وقت ابلاغ و در تاریخ ۲/۳/۷۵ از جانب ایشان جهت اجرا به کلیه دستگاههای کشور ابلاغ گردید.
بر اساس ماده واحده فوق به منظور اجرای کامل فرمان حضرت امام(ره) و اعمال سیاست واحد در گزینشهای کشور، امر گزینش و اجرای ضوابط و مقررات مربوط به آن در کلیه وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، مؤسسات و شرکتهایی که تمام یا قسمتی از بودجه آنها از بودجه عمومی تأمین میشود و نیز مأمورین و منتقلین به دستگاههای فوقالذکر و نهادهای انقلاب اسلامی، تابع احکام مقرر در قانون مذکور قرار گرفتند. پس از تصویب قانون گزینش، ارکان گزینش کشور و وظایف آنها نیز مشخص گردید که در رأس آن، بالاترین مقام اجرایی کشور یعنی رئیس جمهور قرار داشت و به ترتیب هیأت عالی گزینش، هیأت¬های مرکزی و نهایتاً هسته¬های گزینش قرار گرفتند. البته در این قانون ترکیب هر یک از ارکان گزینش نیز مشخص شدند. چنانکه هیأت عالی گزینش مرکب از نماینده قوه قضائیه به انتخاب رئیس قوه قضائیه، دبیر کل سازمان امور اداری و استخدامی کشور که بعداً به معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی رئیس جمهور تغییر یافت، وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی حسب مورد و دو نماینده از کمیسیون های امور اداری و استخدامی و آموزش و پرورش به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر، تعیین شد.
همچنین ترکیب هیأت مرکزی گزینش نیز که در دستگاه¬های اجرایی مسئولیت نظارت و هماهنگی با هیأت عالی گزینش را بر عهده دارند عبارت بودند از نماینده وزیر یا اصطلاحاً نماینده دستگاه، نماینده سازمان امور اداری و استخدامی کشور که بعداً به نماینده معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی تبدیل شد و نماینده هیأت عالی گزینش.
پس از تصویب قانون گزینش یکی از مهمترین اقدامات انجام گرفته در جهت اجرایی کردن آن، تصویب آئین نامه اجرایی گزینش بود که بر اساس ماده ۱۸ قانون گزینش مصوبه سال ۷۵، هیأت عالی گزینش موظف گردید که آئیننامه اجرایی قانون را با همکاری سازمان امور اداری استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش تهیه نماید و در مورخه ۲۵/۵/۱۳۷۷ آئیننامه اجرایی قانون گزینش کشور نیز به تصویب کمیسیون مشترک آموزش و پرورش و امور اداری و استخدامی مجلس شورای اسلامی رسید و در مورخه ۱۱/۷/۷۷ توسط رئیس جمهور وقت به دستگاههای اجرایی کشور اعم از سازمانها و وزارتخانه های مشمول قانون گزینش، ابلاغ گردید. بر اساس آن اولاً ضوابط عمومی و ضوابط انتخاب اصلح و ثانیاً تشکیلات، حدود وظایف و صلاحیت های هیأت عالی گزینش، هیأت های مرکزی و هسته ها، مشخص و تعریف شدند.
در ادامه فعالیت های گزینش کشور بالاخص بین سال¬های ۸۰ تا ۸۴ در جهت گسترش استفاده بیشتر و بهینه از سیستم اتوماسیون در فرایند گزینش تلاشهای مطلوبی صورت گرفت.
پس از آن سیستم گزینش، خصوصاً بین سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ با عبور از یک مرحله سکون و انزوا، وارد مرحله جدیدی شد و با تغییرات عمده صورت گرفته از جمله اصلاح ساختار و تشکیلات نیروی انسانی، طرح بازنگری در دستورالعمل ها و برخی اقدامات دیگر، قدم های مؤثری در خصوص بهینه نمودن فرایند گزینش برداشته شد.
از جمله مهم ترین تحولات این دوره، میتوان ابلاغ دستورالعمل¬های اصلاح¬شده «مصاحبه»، «تحقیق»، «ارزیابی» و «ضوابط و معیارهای حاکم بر گزینش» به کلیه واحدهای گزینشی و همچنین تهیه و ابلاغ دستورالعمل¬های «پاسخگویی»، «عزل و نصب کادر گزینش»، «غمض عین»، «ایجاد، تفکیک و ادغام هسته-های گزینش»و «رسیدگی به تخلفات گزینشی گزینشگران»، اشاره نمود. همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی تحول در نظام گزینش کشور نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در این دوره بود.
نهایتاًً از سال ۱۳۷۶ تاکنون نیز، تغییر و تحولات صورت گرفته در عرصه های مختلف در دوره پیشین، همچنان ادامه پیدا کرد و از جمله تلاش شد نوعی وحدت رویه در دستورالعمل ها، ضوابط و معیارهای گزینش، ایجاد شود.
همچنین در این دوره که نیاز به انجام معماری مجدد در ساختار هیأت عالی احساس می شد، با مساعدت مسئولین ذیربط، این مهم به ثمر رسید و از این روی یکی از اقدامات انجام شده در این دوره را می توان ساماندهی ساختار سازمانی دبیرخانه هیأت عالی گزینش دانست. این امر از طریق ساماندهی نیروی انسانی مورد نیاز دبیرخانه این هیأت، از طریق اخذ مجوز استخدام صورت گرفت و پس از آن نیز کمیته جذب، به منظور انجام اقدامات لازم در جهت شناسایی و به کارگیری پرسنل متعهد و متخصص برای پست¬های مورد نظر، تشکیل گردید.
از دیگر اقدامات انجام گرفته در این دوره را میتوان بازنگری و چاپ دستورالعمل ضوابط و معیارهای حاکم بر گزینش کشور، همچنین اصلاح و ارائه دستورالعمل های مصاحبه، تحقیق ،ارزیابی و صدور رأی و دستورالعمل عزل و نصب مدیران و مسئولین واحدهای گزینش، به علاوه تدوین و ارائه کتابچه اصول اعتقادی و سرفصل احکام مورد نیاز داوطلبان و مصاحبه گران به همراه لوح فشرده آن و بالاخره اصلاح سرفصلهای متون آموزشی جهت آموزش پرسنل گزینش، عنوان کرد.
- 1403/07/14 - 09:05
- زمان مطالعه : 10 دقیقه
- /ZcNS
رهبر انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه:
اقامه نماز جمعه تهران به امامت حضرت آیتالله خامنهای
اقدام درخشان نیروهای مسلح در مجازات رژیم صهیونیستی کاملاً قانونی و مشروع بود
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم و پر شکوه مردم در نماز عبادی- سیاسی جمعه تهران، اتحاد و همبستگی مسلمانان را موجب برخورداری از رحمت و عزت الهی و پیروزی بر دشمنان خواندند و تأکید کردند: بر اساس احکام دفاعی اسلام، قانون اساسی جمهوری اسلامی و قوانین بینالملل، کار درخشان نیروهای مسلح ایران در مجازات رژیم خونآشام صهیونیستی کاملاً قانونی و مشروع بود و جمهوری اسلامی هر وظیفهای در این زمینه احساس کند، بدون تعلل یا شتابزدگی، با قدرت و صلابت و قاطعیت انجام خواهد داد.
در این مراسم که با حضور بیشمار مردم مؤمن، انقلابی و مسئولیتشناس تهران در مصلای امام خمینی(ره) و کیلومترها از خیابانهای اطراف آن برگزار شد، حضرت آیتالله خامنهای همچنین مجاهد شهید سید حسن نصرالله را مایه فخر و چهره محبوب دنیای اسلام و زبان گویای ملتهای منطقه خواندند و افزودند: اثرگذاری شخصیت پرچمدار مقاومت و مدافع شجاع مظلومان پس از شهادتش بیشتر خواهد شد و ملتهای منطقه و مجاهدان فی سبیلالله، پیام شهادت او یعنی ایمان و توکل بیشتر، اتحاد مستحکمتر، ادامه قویتر و بدون تردید مبارزه تا شکست و نابودی دشمن صهیونیستی را با همه وجود دنبال خواهند کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین سیاست قرآنی «همبستگی مسلمانان» گفتند: ولایت مسلمانان به معنای پیوستگی و همدلی و همکاری، یاری عزتمندانه و حکیمانه پروردگار را در پی دارد که نتیجه آن، غلبه بر موانع و پیروزی بر دشمنان خواهد بود.
ایشان نقطه مقابل این سیاست الهی را سیاست تفرقهانگیز مستکبران و متجاوزان عالم دانستند و افزودند: امت اسلامی از سیاست تفرقهبینداز و حکومت کن مستکبران، صدمات فراوان دیده اما امروز، روز بیداری مسلمانان است و نباید اجازه داد این سیاست شوم تکرار شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سیاستهای متفاوت نظامی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دشمنان برای تفرقهانگیزی گفتند: دشمن ملت ایران همان دشمن ملتهای فلسطین، لبنان، مصر، سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای اسلامی است و همه دستورهای تهاجمی و تفرقهانگیز از یک اتاق فرمان صادر میشود و تنها تفاوت شیوه های متفاوت آن در کشورهای اسلامی است.
رهبر انقلاب تأکید کردند: هر ملتی اگر میخواهد به محاصره فلجکننده دشمن دچار نشود، باید بیدار باشد و به محض اینکه دشمن به سراغ ملتی رفت، به کمک آن ملت بشتابد وگرنه نوبت خود او خواهد شد.
ایشان تأکید کردند: باید کمربند دفاع، استقلالطلبی و عزت را از افغانستان تا یمن و از ایران تا غزه و لبنان در همه کشورهای اسلامی، محکم ببندیم.
رهبر انقلاب با اشاره به احکام روشن دفاعی اسلام درباره مشروعیت و عقلانیت دفاع از خاک و خانه و منافع خود افزودند: بر اساس قانون اساسی و همچنین قوانین بینالمللی، دفاع ملتها از جمله ملت فلسطین در قبال مهاجمان و اشغالگران، کاملاً مشروع و دارای منطقی مستحکم است و هیچکس و هیچ مرکز و سازمان جهانی حق ندارد به آنها اعتراض کند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به مشروعیت کمک به ملتی که بر اساس اسلام، عقل و قوانین بینالمللی، از خود در مقابل اشغالگران دفاع میکند، افزودند: به همین علت هیچکس حق ندارد به ملت لبنان و حزبالله لبنان درباره کمک به مردم مظلوم غزه و حمایت از قیام ملت فلسطین اعتراض کند.
رهبر انقلاب، عملیات طوفانالاقصی را که سال گذشته در همین ایام رخ داد، حرکتی درست، منطقی و منطبق بر قوانین بینالمللی و حقوق ملت فلسطین خواندند و از دفاع جانانه لبنانیها از مردم فلسطین تجلیل کردند.
حضرت آیتالله خامنهای بر همین اساس، اقدام درخشان چند شب قبل نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم صهیونیستی را کاملاً مشروع و قانونی خوانداند و گفتند: اقدام نیروهای مسلح ما کمترین مجازات برای رژیم غاصب صهیونی در برابر جنایتهای حیرتآور آن رژیم خونآشام، گرگصفت و سگ هار آمریکا در منطقه بود.
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی هر وظیفهای در این زمینه داشته باشد با قدرت و صلابت و قاطعیت انجام خواهد داد، افزودند: ما در انجام این وظیفه نه تعلل و کوتاهی میکنیم نه دچار شتابزدگی میشویم و آنچه معقول، منطقی و درست است طبق نظر تصمیمگیران نظامی و سیاسی در وقت خود عمل میشود، همچنانکه این کار انجام شد و در آینده نیز اگر لازم باشد، انجام خواهد گرفت.
رهبر انقلاب در خطبه دوم نماز جمعه که آن را به عربی قرائت کردند خطاب به همه امت اسلام در سراسر جهان و به صورت ویژه خطاب به ملت عزیز لبنان و فلسطین، گفتند: لازم دانستم تکریم از برادرم و عزیزم و مایه فخرم، چهره محبوب دنیای اسلام و زبان گویای ملتهای منطقه، گوهر درخشان لبنان، جناب سید حسن نصرالله رضوان الله علیه در نماز جمعه تهران برگزار شود.
ایشان با تأکید بر اینکه همه در فقدان بزرگ شهادت سید عزیز، مصیبت زده و جداً عزاداریم، افزودند: البته عزاداری ما به معنی افسردگی و پریشانی و نومیدی نیست بلکه از جنس عزاداری برای سید الشهداء حسین بن علی علیهما السلام است یعنی زنده کننده و درس دهنده و انگیزهبخش و امیدآفرین است.
حضرت آیتالله خامنهای، شخصیت حقیقی شهید نصرالله، روح، راه و صدای رسای او را ماندگار خواندند و گفتند: او پرچم بلند مقاومت در برابر اهریمنان ستمگر و غارتگر بود؛ زبان گویا و مدافع شجاع مظلومان و مایه دلگرمی و جرأت مبارزان و حق طلبان بود.
رهبر انقلاب افزودند: گستره محبوبیت و تأثیرگذاری او از لبنان و ایران و کشورهای عربی فراتر رفته بود و اکنون شهادت او این اثر گذاری را افزایش خواهد داد.
ایشان مهمترین پیام گفتاری و عملی شهید نصرالله در زمان حیاتش برای ملت لبنان را پرهیز از ناامیدی و پریشان شدن در اثر از دست دادن شخصیتهای برجستهای چون امام موسی صدر و سید عباس موسوی، خواندند و گفتند: پیام شهید نصرالله این بود که در مسیر مبارزه تردید نکنید؛ بر تلاش و توان خود بیفزایید؛ همبستگی خود را دو چندان کنید؛ در برابر دشمن متجاوز و متعرض با تقویت ایمان و توکل مقاومت کنید و او را ناکام بگذارید و امروز هم خواسته سید شهید ما از ملتش و از جبهه مقاومت و از همه امت اسلامی همین است.
حضرت آیتالله خامنهای ناتوانی دشمن پلید در صدمه جدی زدن به تشکیلات مستحکم حزب الله یا حماس و جهاد اسلامی و دیگر سازمانهای مجاهد فی سبیل الله را علت اقدام آنها به ترور و تخریب و بمباران و کشتار غیر نظامیان و داغدار کردن غیر مسلّحین دانستند و گفتند: دشمن این اقدامات را نشانه پیروزی خود قلمداد میکند اما نتیجه این رفتار، تراکم خشم و افزایش انگیزه مردم و سر برآوردن مردان و سرداران و رهبران و از جان گذشتگان بیشتر و تنگتر شدن حلقه محاصره گرگ خونآشام، و سرانجام حذف وجود ننگین او از صحنه تاریخ است.
ایشان با اشاره به سی سال مبارزه و تدبیر صبورانه و منطقی شهید نصرالله و ارتقاء گام به گام حزبالله که باعث عقب راندن رژیم صهیونیی در مقاطع گوناگون شد، افزودند: حزب الله حقاً شجره طیبه است و حزب الله و رهبر قهرمان و شهید آن، عصاره فضائل تاریخی و هویتی لبنانند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آشنایی ایرانیان با لبنان و امتیازهای آن و بهرهمندی ایران از برکات و دانش شخصیتهای بزرگ دینی و علمی لبنانی در دولتهای سربداران و صفوی، گفتند: ادای دین به لبنان مجروح و خونین وظیفه ما و وظیفه همه مسلمانها است.
ایشان تأکید کرند: حزب الله و سید شهید با دفاع از غزه و جهاد برای مسجدالاقصی و ضربه زدن به رژیم غاصب و ظالم، در راه خدمتی حیاتی به همه منطقه و همه دنیای اسلام گام برداشتند.
حضرت آیتالله خامنهای تکیه آمریکا و همدستانش بر حفظ امنیت رژیم غاصب را پوششی برای سیاست مهلک تبدیل رژیم به ابزار در اختیار گرفتن همه منابع منطقه و استفاده از آن در درگیریهای بزرگ جهانی دانستند و گفتند: سیاست آنان تبدیل رژیم به دروازه صادرات انرژی از منطقه به جهان غرب و واردات کالا و فناوری از غرب به منطقه است و این یعنی تضمین موجودیت رژیم غاصب و وابستگی کل منطقه به آن.
ایشان با تأکید بر اینکه رفتار سفاکانه و بیمحابای رژیم صهیونیستی با مبارزان ناشی از طمع به چنین وضعی است، افزودند: این واقعیت به ما تفهیم میکند که هر ضربه به رژیم غاصب از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کل منطقه و بلکه به کل انسانیت است.
رهبر انقلاب رؤیای صهیونی و امریکایی تضمین موجودیت رژیم غاصب را خیالی باطل و ناشدنی خواندند و گفتند: این رژیم مصنوعی مصداق شجره خبیثهای است که به تعبیر قرآن کریم بیریشه و ناپایدار است و صرفاً با تزریق حمایتهای آمریکا خود را به زحمت بر سرپا نگهداشته است و این هم به لطف خداوند دیری نخواهد پایید.
ایشان دلیل واضح بر ناپایداری رژیم صهیونیستی را ناتوانی در مقابله با مجاهدان در محاصره دانستند و گفتند: اکنون یک سال است که دشمن با هزینهکرد چندین میلیارد دلار در غزه و لبنان و با کمک همه جانبه آمریکا و چند دولت غربی دیگر در رویارویی با چند هزار مرد مبارز و مجاهد فی سبیل الله که محصور و ممنوع از هرگونه کمک از خارجاند، شکست خورده و تنها هنرشان بمباران خانهها و مدرسهها و بیمارستانها و مراکز جمعیتی غیر مسلّحین بوده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به این واقعیت که بتدریج باند جنایتکار صهیونیست هم به این نتیجه رسیده که هرگز بر حماس و حزب الله پیروز نخواهند شد، خطاب به مردم مقاوم لبنان و فلسطین و مبارزان شجاع و مردم صبور و قدرشناس گفتند: این شهادتها، این خونهای بر زمین ریخته، نهضت شما را سست نمیکند بلکه استوارتر میکند.
ایشان با اشاره به شهادت جمع زیادی از مسئولان عالیرتبه و ستونهای انقلاب اسلامی در تابستان سال ۱۳۶۰، خاطرنشان کردند: فقدان آن عزیزان آسان نبود ولی انقلاب متوقف نشد، عقب نشینی نکرد، بلکه سرعت گرفت. امروز هم مقاومت در منطقه با این شهادتها عقب نخواهد نشست و پیروز خواهد شد.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مقاومت در غزه چشم دنیا را خیره کرد و به اسلام عزت بخشید، افزودند: در غزه اسلام در برابر همهی شرارت و پلیدی سینه سپر کرده است و هیچ انسان آزادهای نیست که بر این ایستادگی درود و بر دشمن سفاک و خونآشامش لعنت نفرستد.
ایشان طوفان الاقصی و مقاومت یکساله غزه و لبنان را موجب بازگشت رژیم صهیونی به دغدغه حفظ موجودیت خود دانستند و گفتند: این یعنی مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونیستی را ۷۰ سال به عقب برگرداند.
حضرت آیتالله خامنهای عامل عمده جنگ و ناامنی و عقب ماندگی در این منطقه را وجود رژیم صهیونیستی و حضور دولتهای مدعی پیگیری صلح و آرامش دانستند و افزودند: مشکل عمده منطقه دخالت بیگانگان است. دولتهای این منطقه قادرند صلح و سلامت را در آن مستقر کنند و برای این هدف بزرگ و نجاتبخش، تلاش و مبارزه ملتها و دولتها لازم است.
ایشان در پایان خطبههای نمازجمعه با شکوه نصر، با تأکید بر اینکه در این راه، خدا همراه رهروان است ، اینگونه به مجاهدان راه خدا سلام دادند: سلام خدا بر رهبر شهید نصرالله، و بر قهرمان شهید هنیه و بر فرمانده پرافتخار سپهبد قاسم سلیمانی.
در پایان این مراسم، نمازجمعه و نماز عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.
نظر دهید